Inloopspreekuren over funderingsherstel van start

Gemeente Zaanstad nodigt bewoners uit voor inloopspreekuren over funderingsherstel en verduurzaming van de woning

10 januari 2024
De gemeente Zaanstad gaat de dialoog aan met bewoners over funderingsherstel en verduurzaming van de woning en organiseert hiervoor inloopspreekuren in de Eendrachtstraat 40,  Zaandam. Bewoners zijn van harte welkom om langs te komen, een kop koffie te drinken en vragen te stellen over funderingsproblematiek en de verduurzaming van de woning. De inloopspreekuren zijn bedoeld om laagdrempelige ondersteuning te bieden aan bewoners met vragen of zorgen en eventueel ondersteund te worden door beschikbare subsidiemogelijkheden en eventueel via het project Volkshuisvestingsfonds sloop/nieuwbouw en renovatie.

De openingstijden voor de inloopspreekuren van februari tot en met april zijn:

  • Dinsdag van 12:00 – 16:00 uur
  • Donderdag van 12:00 – 16:00 uur

Indien dit niet goed uitkomt, dan kunnen bewoners contact opnemen met het Funderingsloket via 075 – 6552227 of funderingsloket@zaanstad.nl voor het maken van een andere afspraak.

De gemeente Zaanstad staat tot uw beschikking op alle genoemde dagen/tijdstippen en bewoners worden aangemoedigd om vrijblijvend langs te komen.

Veel bewoners in Zaanstad ervaren funderingsproblematiek en de gemeente wil met hen in gesprek om mogelijke oplossingen te bespreken. Signalen van funderingsproblemen kunnen variëren en omvatten onder andere ramen en/of deuren die klemmen, vloeren die schuin aflopen, scheuren in gevels of binnenmuren, scheefstand en/of verzakking van panden, lekkage in de goot tussen twee panden en meldingen uit de buurt. Het is belangrijk te benadrukken dat funderingsproblemen niet altijd zichtbaar zijn. Bewoners worden daarom ook aangemoedigd om zelf de staat van hun fundering te controleren op https://funderingen.zaanstad.nl/.

Het team van het Funderingsloket kijkt er naar uit om u te ontvangen op de Eendrachtstraat 40, Zaandam en eventuele vragen te beantwoorden.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl