Pilot funderingsherstel

Heeft uw woning funderingsproblemen en denkt u aan sloop/nieuwbouw? 

Doe mee aan het proefproject, neem contact op met het Funderingsloket!

Heeft u een woning met funderingsproblemen? Met een proefproject van de gemeente Zaanstad kunt u de funderingen aanpakken en tegelijkertijd uw woning verduurzamen. Binnen dit project krijgt u gratis advies en begeleiding van professionals. Denk hierbij aan hulp bij het vinden en rondkrijgen van financiering, bouwkundig en technisch advies en het regelen van de nodige vergunningen.

De meest effectieve manier om de fundering aan te pakken en tegelijkertijd uw huis te verduurzamen, is om uw huis compleet te vervangen door nieuwbouw. Het liefst samen met uw buren, zodat gelijk de hele rij huizen klaargemaakt wordt voor de toekomst. Omdat dit veel tijd en geld kost, kunt u nu meedoen aan de pilot. Daarbij kunt u ook diverse subsidies aanvragen. Uiteindelijk is dit makkelijker en voordeliger dan wanneer u na het herstellen van de funderingen nog moet verduurzamen.

Vraag vrijblijvend gesprek aan en bekijk uw mogelijkheden

Heeft u interesse in de pilot of wilt u gewoon wat vragen stellen? Vraag dan een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan via het Funderingsloket. Dan kunt u kijken of de pilot iets voor u is, of dat er andere oplossingen zijn voor uw funderingsproblemen.

Meer weten? 

U kunt kijken bij de veelgestelde vragen of u kunt bellen met Marinka van Dam van het funderingsloket van de gemeente Zaanstad via 075 - 655 22 27.

Initiatiefnemers en partners

De pilot is een initiatief van de gemeente Zaanstad en Bouwend Nederland. Partners zijn De Bouwcampus, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Rabobank.




Foto van een man die aan een nieuwe fundering werkt.


In de Dorpsstraat in Assendelft is een twee-onder-één-kap woning gesloopt. Het zijn de eerste twee woningen voor de pilot “Versterken en Verduurzamen”. Hierbij vervangen we particuliere (rijtjes)woningen met funderingsproblemen door energiezuinige nieuwbouw.  

Meer over dit project

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl