Verbeter uw woning

Hier vindt u meer informatie over funderingen en woningverbetering in Zaanstad. 

De gemeente helpt bij het toekomstbestendig maken van de oude woningen in de stad.

Het verbeteren van een woning. Dat kan klein en groot aangepakt worden. Met name oudere woningen hebben vaak meer en groter onderhoud nodig. 

Veel funderingen van oudere panden laten aan kwaliteit en draagkracht te wensen over. Het uitvoeren van funderingsherstel is dan op gegeven moment noodzakelijk. Ook is er, vooral bij oudere panden, vaak veel te winnen aan energiebesparing. Ook geven klimaatverandering en bodemdaling stof tot nadenken.  En hoe zit het met de levensloopbestendigheid. Kunt u thuis blijven wonen als je ouder of minder valide wordt? 

Wie wil er nou niet een toekomstbestendig huis waarin nog lang, veilig en comfortabel gewoond kan worden?  Deze website geeft u informatie over verschillende vormen van woningverbetering en soms bijbehorende subsidies. Voor aanvullende vragen kunt u bij het Funderingsloket terecht!

Een oud huis in nieuw jasje

Een huis uit 1910 verduurzamen van fundering tot dak, dat kan! Mirjam en Buret uit Zaandam laten het zien. Voorjaar 2019 begonnen zij met de verbouwing. Het resultaat mag er zijn.  Benieuwd wat zij gedaan hebben en vooral hoe? Bekijk de video hieronder!


Funderingen.


Verduurzaming.


Levensloopbestendig.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl