Funderingskaart

In Zaanstad staan veel oudere huizen. De gemeente vindt het belangrijk dat alle oudere huizen veilig en in goede staat zijn. Bij panden op een oude fundering is dit niet altijd vanzelfsprekend, omdat deze vaak verouderd en aangetast is. Daarom helpt het Funderingsloket u als u meer wilt weten over de staat en restlevensduur van de fundering. En ook helpen zij als u uw woning wilt verbeteren op het gebied van duurzaamheid of levensloopbestendigheid.

Het Funderingsloket van de gemeente houdt de gegevens van oude funderingen bij op deze kaart.

Wat betekenen de kleuren?

Met een funderingsonderzoek kan je de levensduur bepalen. Ook geven scheuren, scheefstand en zakkingsmetingen een indicatie van de werking en houdbaarheid van de fundering. De gemeente houdt van alle oude panden bij of de fundering hersteld of onderzocht is. Dat wordt in verschillende kleuren op de kaart weergegeven.

 fundering hersteld

 fundering gedeeltelijk hersteld

 fundering van voor 1950, onderzocht

 fundering van voor 1950, niet onderzocht

 fundering van na bouwjaar 1950

Hieronder ziet u de uitleg van kwaliteitsklassen die afgegeven worden na het uitvoeren van een funderingsonderzoek. Van belang is te weten in welk jaar het onderzoek is uitgevoerd.

Goed om te weten: Een funderingsonderzoek is iets anders dan hoogtemonitoring, waarbij een meetrapport wordt opgemaakt. In een meetrapport staan meetgegevens die verkregen worden door het meten van de door Zaanstad geplaatste meetboutjes in panden.

Bij een funderingsonderzoek wordt aan de buitenkant van de woning een gat gegraven waardoor palen onder de woning onderzocht kunnen worden om onder andere een inschatting te kunnen maken hoelang de fundering nog meegaat.

Kwaliteitsklasse-oude-fundering-2000

F3O-klasse-2016

Disclaimer

De kaart wordt regelmatig bijgewerkt. Zo wordt bijgehouden welke funderingen hersteld zijn. De gemeente Zaanstad streeft ernaar correcte informatie aan te bieden op deze website. Toch kan het zijn dat informatie na verloop van tijd verouderd of niet juist is. Ook kan het zijn dat de eigenaar een/meer onderzoek heeft laten uitvoeren zonder dat de gemeente hiervan op de hoogte is. De gemeente aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid. Aan de informatie op de kaart kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatie niet juist?

Komt u informatie tegen die onjuist of verouderd is, dan vernemen wij dit graag. U kunt hiervoor een mail sturen naar funderingsloket@zaanstad.nlHoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl