Zeeheldenbuurt bereikt volgende fase in grootscheepse vernieuwing

Zeeheldenbuurt bereikt volgende fase in grootscheepse vernieuwing 


18 juni 2020
In de Zeeheldenbuurt in Wormerveer is een nieuwe fase bereikt voor de vernieuwing van de wijk. Parteon, de gemeente en de particuliere eigenaren hebben verdere afspraken gemaakt. Deze helpen circa 550 bewoners om hun woning weer veilig en duurzamer te maken.

De vernieuwing van de Zeeheldenbuurt is een unieke situatie. De afgelopen jaren kwamen ernstige gebreken aan het licht in de fundering. Bovendien blijkt in het hele gebied de bodem verontreinigd. Alle 178 woningen moeten bloksgewijs worden aangepakt, omdat de woningen constructief aan elkaar zitten. Dit is een uitdaging, omdat het hier gaat om ‘gespikkeld bezit’. Dit betekent dat de 125 huurwoningen van Parteon en de 53 woningen van particulieren naast elkaar in de woonblokken voorkomen. 

Herstel en vernieuwing

Particuliere eigenaren kunnen meedoen aan bloksgewijze funderingsherstel of kiezen voor sloop/nieuwbouw van hun woning. De gemeente en Parteon nemen samen 80% van de herstelkosten voor hun rekening, tot maximaal € 60.000 per woning. De totale bijdrage van de gemeente is 1 miljoen euro. Het Rijk dekt deze deels (€ 300.000,-), omdat het om een pilot gaat.

Planning

De particuliere eigenaren kunnen tot 1 september 2020 aangeven of zij meedoen aan de buurtaanpak. Het streven is om in september met het eerste blok te starten. 

Meer over de Zeeheldenbuurt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl