Verduurzaming

Kunt en wilt u tegelijkertijd met funderingsherstel uw huis verduurzamen? Op deze pagina vindt u informatie over het kimaatneutraal maken van uw huis.

Klimaatneutraal

Het uitvoeren van funderingsherstel is wellicht het moment om ook energiebesparende maatregelen aan te brengen. Als je toch bezig bent en in een verbouwing zit en er is nog financiële ruimte dan kun je ook maatregelen aanbrengen die besparen op energiekosten. Vloerisolatie bijvoorbeeld. De gemeente organiseert en ondersteunt regelmatig acties rond energiebesparende maatregelen.

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om uw huis te gaan verbouwen. Misschien zijn de kinderen net het huis uit, of is het tijd voor groot onderhoud. Op het moment dat u gaat investeren in uw huis, kunt u gelijk nadenken over het comfortabeler maken van uw huis. Het is een investering voor de toekomst. Het combineren van onderhoud met aanpassingen voor de toekomst levert u mogelijk veel voordeel op.

Subsidies, maatregelen en advies

Bekijk hieronder welke subsidies en maatregelen er zijn. En waar u advies kunt krijgen.


Stappensubsidie

Zaanse woningeigenaren kunnen vanaf 7 oktober opnieuw de ‘Stappensubsidie woningverduurzaming’ aanvragen. Deze regeling dekt allerlei duurzame maatregelen die een eigenaar kan nemen, op weg naar een energiezuinige en aardgasvrije woning. Denk aan een warmtescan, een groen dak of betere isolatie. Zaanstad heeft voor deze subsidie € 100.000 euro beschikbaar gesteld, tot 31 december 2021. 

Voorheen was de Stappensubsidie ook geldig voor duurzame maatregelen die in combinatie met funderingsherstel genomen werden: de aanleg van vloerverwarming en/of schuimbeton. Deze vallen nu niet meer onder de Stappensubsidie, maar worden opgepakt in combinatie met de Stimuleringsregeling funderingsherstel.

De Stappensubsidie

Subsidie  voor duurzame energie (ISDE)

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan.

De Investeringssubsidie duurzame energie

Waardebon voor energiebesparende producten

Alle Zaanse huiseigenaren kregen afgelopen voorjaar een waardebon van € 70 voor energiebesparende producten. Denk aan radiatorfolie, LED-lampen en tochtstrips. En gaat u de waardebon gebruiken? Dan maakt u ook kans op een extra waardebon van € 500 voor grotere duurzame maatregelen in uw woning! Heeft u uw waardebon al gebruikt?

Meer over de waardebon

Advies over verduurzamen

Weet u niet zo goed waar u kunt beginnen? Of zoekt u naar informatie over verschillende maatregelen voor het verduurzamen van uw huis? Het Duurzaam Bouwloket is beschikbaar voor allerlei informatie voor woningeigenaren die willen verduurzamen.

Duurzaam Bouwloket

Rapport over verduurzamen

Platform31 maakte een rapport over verduurzamen voor huiseigenaren met een smalle beurs, initiatieven worden belicht die huishoudens met een laag inkomen helpen met de verduurzaming van hun woning en hun leefstijl.

Dit rapport is hier gratis te downloaden

Klimaatneutraal in 2050

Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn. Dat lijkt heel ver weg, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Daarom moeten alle gemeentes in 2021 een plan opleveren welke wijk wanneer van het gas af gaat en hoe die dan wel verwarmd gaat worden. Sommige mensen wachten dat niet af en gaan nu zelf al van het gas af of bereiden hun huis voor door beter te isoleren of elektrisch te gaan koken.

Meer over een klimaatneutraal Zaanstad

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl