Verduurzaming

Kunt en wilt u tegelijkertijd met funderingsherstel uw huis verduurzamen? Op deze pagina vindt u informatie over het kimaatneutraal maken van uw huis.

Klimaatneutraal

Het uitvoeren van funderingsherstel is wellicht het moment om ook energiebesparende maatregelen aan te brengen. Als je toch bezig bent en in een verbouwing zit en er is nog financiƫle ruimte dan kun je ook maatregelen aanbrengen die besparen op energiekosten. Vloerisolatie bijvoorbeeld. De gemeente organiseert en ondersteunt regelmatig acties rond energiebesparende maatregelen.

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om uw huis te gaan verbouwen. Misschien zijn de kinderen net het huis uit, of is het tijd voor groot onderhoud. Op het moment dat u gaat investeren in uw huis, kunt u gelijk nadenken over het comfortabeler maken van uw huis. Het is een investering voor de toekomst. Het combineren van onderhoud met aanpassingen voor de toekomst levert u mogelijk veel voordeel op.

Klimaatneutraal in 2050

Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn. Dat lijkt heel ver weg, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Daarom moeten alle gemeentes in 2021 een plan opleveren welke wijk wanneer van het gas af gaat en hoe die dan wel verwarmd gaat worden. Sommige mensen wachten dat niet af en gaan nu zelf al van het gas af of bereiden hun huis voor door beter te isoleren of elektrisch te gaan koken. 

Meer over een klimaatneutraal Zaanstad

Laatste nieuws: de Zaanse subsidie voor duurzaamheidsmaatregelen en voor maatregelen die verband houden met funderingsherstel is op! 

Maak gebruik van de inkoopactie en combineer het met de ISDE (Rijk) 

De 'Stappensubsidieregeling verduurzaming Zaanse woningen 2019-2021' is zeer succesvol gebleken.  Hierdoor is het volledige budget reeds verbruikt! 

Er is via het rijk een mogelijkheid voor subsidie van duurzaamheidsmaatregelen, te weten de ISDE. Dit kunt u gebruiken in combinatie met de inkoopactie die via Winst uit je woning wordt uitgevoerd.
Kijk voor meer informatie:
Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE).
Inkoopactie Winst uit je woning 2021

Hogere Hypotheek

Vaak kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Kijk op de site van het Duurzaam Bouwloket voor meer informatie.

Zie voor informatie over duurzaamheidsopgave Zaanstad: https://nieuwzaansklimaat.zaanstad.nl/

Bekijk ook de tips van het Rijk voor een zuinig en duurzaam huis.

Energie besparen doe je nu
Zonnepanelen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl