Kunt en wilt u tegelijkertijd met funderingsherstel uw huis verduurzamen? Op deze pagina vindt u informatie over Levensloop bestendig en Klimaatneutraal maken van uw huis.
Het uitvoeren van funderingsherstel is wellicht het moment om ook energiebesparende maatregelen aan te brengen. Als je toch bezig bent en in een verbouwing zit en er is nog financiële ruimte dan kun je ook maatregelen aanbrengen die besparen op energiekosten. Vloerisolatie bijvoorbeeld. De gemeente organiseert en ondersteunt regelmatig acties rond energiebesparende maatregelen.
Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om uw huis te gaan verbouwen. Misschien zijn de kinderen net het huis uit, of is het tijd voor groot onderhoud. Op het moment dat u gaat investeren in uw huis, kunt u gelijk nadenken over het comfortabeler maken van uw huis. Het is een investering voor de toekomst. Het combineren van onderhoud met aanpassingen voor de toekomst levert u mogelijk veel voordeel op.
Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn. Dat lijkt heel ver weg, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Daarom moeten alle gemeentes in 2021 een plan opleveren welke wijk wanneer van het gas af gaat en hoe die dan wel verwarmd gaat worden. Sommige mensen wachten dat niet af en gaan nu zelf al van het gas af of bereiden hun huis voor door beter te isoleren of elektrisch te gaan koken.
Meer over een klimaatneutraal Zaanstad
De subsidie is zeer succesvol gebleken. De regeling is populair, er worden onverwacht veel aanvragen gedaan. Hierdoor is het budget voor verduurzamingsmaatregelen uitgeput. Voor verduurzamingsmaatregelen die samenhangen met funderingsherstel is nog wel voldoende subsidiebudget. Subsidie aanvragen die samenhangen met funderingsherstel kunnen dus nog ingediend worden. Subsidie aanvragen voor verduurzaming die niet met funderingsherstel te maken hebben worden door het opraken van budget afgewezen.
Er is via het rijk nog wel een mogelijkheid voor subsidie van duurzaamheidmaatregelen, te weten de ISDE.
Kijk voor meer informatie:
Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE).
De Stappensubsidie werkt met een puntensysteem, waarbij u per duurzame maatregel een aantal punten krijgt. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moeten u minimaal twee punten behalen. Dat zijn minstens twee eenvoudiger maatregelen, of één maatregel die duurder of technisch meer ingrijpend is. Hoe meer maatregelen, hoe meer punten, en hoe hoger het subsidiebedrag. U kunt de Stappensubsidie meerdere keren en voor verschillende maatregelen aanvragen, zolang er budget is. Ook is de subsidie te combineren met andere (landelijke) subsidieregelingen én de collectieve inkoopactie die Zaanstad ook dit jaar organiseert samen met ‘Winst uit je Woning.’ Lees hier meer. Of vraag de subsidie aan via deze link:
aanvraagformulier stappenformulier
Vaak kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Kijk op de site van het Duurzaam Bouwloket voor meer informatie.
Zie voor informatie over duurzaamheidsopgave Zaanstad: https://nieuwzaansklimaat.zaanstad.nl/
Bekijk ook de tips van het Rijk voor een zuinig en duurzaam huis.
Zonnepanelen