Verduurzaming

Kunt en wilt u tegelijkertijd met funderingsherstel uw huis verduurzamen? Op deze pagina vindt u informatie over het kimaatneutraal maken van uw huis.

Klimaatneutraal

Het uitvoeren van funderingsherstel is wellicht het moment om ook energiebesparende maatregelen aan te brengen. Als je toch bezig bent en in een verbouwing zit en er is nog financiële ruimte dan kun je ook maatregelen aanbrengen die besparen op energiekosten. Vloerisolatie bijvoorbeeld. De gemeente organiseert en ondersteunt regelmatig acties rond energiebesparende maatregelen.

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om uw huis te gaan verbouwen. Misschien zijn de kinderen net het huis uit, of is het tijd voor groot onderhoud. Op het moment dat u gaat investeren in uw huis, kunt u gelijk nadenken over het comfortabeler maken van uw huis. Het is een investering voor de toekomst. Het combineren van onderhoud met aanpassingen voor de toekomst levert u mogelijk veel voordeel op.

Subsidies, maatregelen en advies

Bekijk hieronder welke subsidies en maatregelen er zijn. En waar u advies kunt krijgen.


Stimuleren funderingsherstel met subsidie

Voor duurzame maatregelen die in combinatie met funderingsherstel genomen worden: de aanleg van vloerverwarming en/of schuimbeton, kunt u terecht bij  de Stimuleringsregeling funderingsherstel.

Subsidie  voor duurzame energie (ISDE)

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan. U vraagt deze subsidie achteraf aan.

De Investeringssubsidie duurzame energie

Waardebon voor energiebesparende producten voor huurders (RREW)

Alle Zaanse huiseigenaren kregen afgelopen jaar een waardebon voor energiebesparende producten.  Dit jaar ontvangen de Zaanse huurders een waardebon van € 80,-  voor de aanschaf van energiebesparende producten. Denk aan radiatorfolie, LED-lampen en tochtstrips. En waar gaat u de waardebon voor gebruiken?  

Meer over de waardebon

Advies over verduurzamen

Weet u niet zo goed waar u kunt beginnen? Of zoekt u naar informatie over verschillende maatregelen voor het verduurzamen van uw huis? Het Duurzaam Bouwloket is beschikbaar voor allerlei informatie voor woningeigenaren die willen verduurzamen.

Duurzaam Bouwloket

Rapport over verduurzamen

Platform31 maakte een rapport over verduurzamen voor huiseigenaren met een smalle beurs, initiatieven worden belicht die huishoudens met een laag inkomen helpen met de verduurzaming van hun woning en hun leefstijl.

Dit rapport is hier gratis te downloaden

Klimaatneutraal in 2050

Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn. Dat lijkt heel ver weg, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Daarom moeten alle gemeentes in 2021 een plan opleveren welke wijk wanneer van het gas af gaat en hoe die dan wel verwarmd gaat worden. Sommige mensen wachten dat niet af en gaan nu zelf al van het gas af of bereiden hun huis voor door beter te isoleren of elektrisch te gaan koken.

Meer over een klimaatneutraal Zaanstad

Warmtescans

In Zaanstad worden warmtescans gemaakt van woningen. Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, gevels en daken. U kunt geld besparen door te isoleren. U verhoogt uw wooncomfort en gaat warmteverlies tegen. Waar u warmte verliest en welke bespaarmogelijkheden er voor u zijn, komt uit deze gratis warmtescan naar voren. Wellicht raakt u hierdoor geïnteresseerd om uw woning te verduurzamen. 

Tijdens een koude winternacht in 2021/2022, maken professionele thermografen van Warmtescan foto’s. De foto wordt aan de buitenkant van de voorgevel gemaakt met een infraroodcamera. Deze camera ziet alleen de temperatuur van een oppervlakte en kan niet door muren of glas kijken.

Wanneer de warmtescan gemaakt wordt is geheel afhankelijk van de weersomstandigheden. Met zonlicht, regen, sneeuw of een klein temperatuurverschil worden er geen warmtescans gemaakt. De medewerkers  zijn duidelijk herkenbaar, door de warmtebeeldcamera, fluorescerende oranje jassen en hebben een brief van de gemeente bij zich.

Er hebben twee bedrijven warmtescans gemaakt, te weten Sobolt/Heatpulse en Warmtescan. Daarnaast is het mogelijk om een warmtescan met persoonlijk advies te laten maken. U kunt hiervoor een afspraak maken bij Stichting Zaanse Warmte Scanners (SZWS) op www.zaansewarmtescanners.nl

Voor de resultaten van Sobolt/Heatpulse:
 Op www.heatpuls.nl/zaanstad staat informatie over dit project met een filmpje waarin het rapport wordt uitgelegd.
 Indien u korte vragen heeft over de ontvangen warmtescan, kunt e-mailen naar warm@sobolt.com. De helpdesk is telefonisch te bereiken op 010-3180051.

Voor de resultaten van Warmtescan:
 Op www.warmtescan.nl kunt u inloggen met de gegevens in de brief die u heeft ontvangen om uw meetrapport te downloaden.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl