Levensloopbestendig

Hier leest u meer over zelfstandig thuis wonen, ook als u wat minder valide bent.

Levensloopbestendig

Wilt u zo lang mogelijk in uw huis blijven wonen? Dan kan het aanpassen van uw huis een investering in de toekomst zijn. Bespaar op uw kosten en combineer het onderhoud aan uw woning met verbeteringen die het gemak en het comfort van uw woning verhogen.

Kunt u prettig oud worden in uw woning? Ook wanneer u fysiek misschien minder kunt dan nu? Een woning levensloopbestendig maken, betekent investeren in de toekomst. Trapliften, inloopdouche, makkelijke kranen, beugels, brede deuren, drempelloos, er is van alles mogelijk om een huis aan te passen.   

We kunnen ons voorstellen dat u persoonlijk met iemand wilt overleggen over de aanpassingen aan uw woning. U kunt dan een seniorenmarkt bezoeken of een afspraak maken bij het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.  Kijk voor contactinformatie op de website van het Sociale Wijkteam.

Ook kunt u een thuistest doen. Samen met een vrijwillige woonadviseur loopt u door uw woning en kijkt welke aanpassingen mogelijk zijn. Kijk voor meer informatie en aanmelding op woonadviseur.

In de door de gemeente ontwikkelde brochure vindt u handige tips hoe u uw huis comfortabel kunt maken.

Kijk voor uitgebreide informatie over Langer Thuis Wonen ook op de website: 

www.langerthuiswonen.zaanstad.nl

Hier leest u meer over onderwerpen als hulp en zorg aan huis, vervoer, aanpassingen in huis, eenzaamheid en financiƫn.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl