Startsein voor unieke pilot

Startsein voor unieke pilot: samen met buren aan de slag met funderingsherstel en verduurzaming door sloop/nieuwbouw


29 april 2021
In de Dorpsstraat in Assendelft is de sloop van een twee-onder-één-kap woning gestart. Het zijn de eerste twee woningen voor de pilot “Versterken en Verduurzamen”. Hierbij vervangen we particuliere (rijtjes)woningen met funderingsproblemen door energiezuinige nieuwbouw. 

Wethouder Songül Mutluer: “Veel Zaanse woningeigenaren hebben te maken met funderingsproblemen. Voor rijtjeswoningen vraagt dit extra aandacht, want je bent als eigenaar dan vaak afhankelijk van je buren. Ook onderzoeken we met deze pilot hoe we huishoudens met minder geld kunnen helpen. Door alleen de fundering te herstellen, verbetert de staat van een verouderde woning namelijk niet. Voor veel huishoudens is een nieuwbouwwoning dan een wens. Maar dit is lastig zonder begeleiding van experts. Bewoners profiteren met deze pilot van een toekomstbestendige en energiezuinige woning met lagere woonlasten.”

Advies en begeleiding

Bij deze pilot krijgen bewoners gratis advies en begeleiding van professionals vanuit de gemeente en de samenwerkende partners. Zoals hulp bij het vinden en rondkrijgen van financiering. Maar ook bouwkundig en technisch advies en het regelen van de nodige vergunningen. De bouwkosten betalen de bewoners.

Benieuwd naar de beelden van de sloop/nieuwbouw on Assendelft? Bekijk ze hier!

Interesse?

Heeft u ook funderingsproblemen en een verouderde woning? Neem dan contact op met het Funderingsloket van de gemeente Zaanstad. Hier kunt u terecht met vragen en advies over deze pilot en andere vragen over funderingsherstel en verduurzaming.

foto van wethouder Songül Mutluer die samen met de bewoners het startsein van de sloop geeftWethouder Songül Mutluer geeft samen met de bewoners het startsein voor de start van de sloop.
Foto: Bouwfilm.nl

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl